EnglishAbout us ПоискПоиск по сайту ЗарегистрироватьсяРегистрация
Поделиться:

Новини

окт04

Mini-ITX на базі процесорів Alder Lake-N від Aaeon


Производитель: Aaeon

Компанія AAEON представляє нову промислову материнську плату MIX-ALND1 формату Mini-ITX, виготовлену на базі мобільних процесорів Intel Atom® серії x7000E.


Сімейство Alder Lake-N було випущене у масове виробництво у першому кварталі 2023 року. Ці процесори оснащені тими ж енергоефективними ядрами E-Core (від Efficiency - ефективність) на архітектурі Gracemont та вбудованою графікою Intel Xe, що і процесори Intel Core 12-го покоління. Використання однієї і тієї ж архітектури спрощує перенесення додатків у вирішення різної продуктивності та потужності на базі процесорів Intel®.


У сімействі Alder Lake-N реалізовано інтегрований прискорювач нейронних мереж Intel GNA 3.0 (Intel Gaussian & Neural Accelerator), призначений для запуску звукових нейронних мереж з низьким рівнем енергоспоживання, поряд з інтенсивним навантаженням центрального процесора.


Також важливим оновленням є підтримка оперативної пам'яті типу DDR5 з пропускною спроможністю 4800 МГц/с та подвоєним обсягом порівняно з попереднім поколінням DDR4 – 32 ГБ на сокет.


Плата має гнучкі можливості розширення функціоналу завдяки наявності слотів: 1x M.2 3042/3052 (B) із слотом для SIM-карти, 1x M.2 2230 (Е), а також великій кількості портів введення-виводу: 2x USB 3.2, 6x USB 2.0, 2x Gigabit Ethernet, 4x RS-232, 2x RS-232/422/485 та аудіо. Новинка підтримує підключення трьох незалежних дисплеїв через відеовиходи HDMI, DP/eDP, LVDS та відтворення відео з роздільною здатністю Full HD.


Для організації зберігання даних на платі виведено: 1X SATA III, 1X M.2 2280(M).


MIX-ALND1 підтримує операційну систему Windows®11 64-біт та попереднє покоління - Windows®10 64-біт.


На етапі розробки нової системи чи розширення існуючої варто передбачити можливість застосування прискорювачів алгоритмів штучного інтелекту (ІІ) навіть у досить простих пристроях. Вибираючи для використання у своїх проектах рішення від компанії AAEON на базі мобільних процесорів Intel Atom® серії x7000E, ви отримаєте надійне обладнання, орієнтоване на промислове застосування у сучасних системах на підприємствах.