EnglishAbout us ПоискПоиск по сайту ЗарегистрироватьсяРегистрация
Поделиться:

Преса

Метрополітен Алмати під управлінням GENESIS64


Производитель: Iconics

На прикладі метрополітену м. Алмати у цій статті розглянуто основні етапи та специфіку побудови системи диспетчеризації для об'єкта з великою кількістю контрольованих систем та сигналів. Описано архітектуру готового проекту з використанням 64-бітової SCADA-системи GENESIS64, сервера архівації HyperHistorian, а також деякі ноу-хау інтегратора з розробки цієї системи.

Майже всі сучасні будинки мають велику кількість інженерних систем. Від рівня диспетчеризації цих систем залежить безпека та надійність їх функціонування, якість мікроклімату, комфортність перебування у будівлі та ефективність використання енергоресурсів. Чим серйозніший об'єкт, тим вищі вимоги пред'являються до рівня диспетчеризації.

Метрополітен є одним із найважливіших і великих об'єктів, що беруть участь у щоденному житті міста. Його диспетчеризація повинна охоплювати не лише наземні, а й підземні території – станції, тунелі, електродепо, які вимагають виконання завдань на високому якісному рівні з мінімально можливою участю людини.

У цій статті йтиметься про систему диспетчеризації метрополітену в південній столиці Республіки Казахстан — місті Алмати.